Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

H NASA φτιάχνει έναν διαστημικό επισκευαστή

11 Ιανουαρίου 2017

H NASA φτιάχνει έναν διαστημικό επισκευαστή

nasa-robotic-armΗ NASA θέλει να κατασκευάσει το διαστημικό σκάφος Restore L Spacecraft Bus το οποίο θα επισκευάζει και θα ανεφοδιάσει άλλα διαστημικά σκάφη. 

Το συνολικό κόστος του Restore L Spacecraft της NASA εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 127 εκατομμύρια δολάρια. Την κατασκευή του διαστημικού σκάφους θα αναλάβει η εταιρεία Space Systems από την Καλιφόρνια, η οποία θα χρειαστεί πέντε χρόνια για την ολοκλήρωση της κατασκευής του. Το ρομποτικό διαστημικό σκάφος της NASA θα έχει τη δυνατότητα να επισκευάζει άλλα διαστημικά σκάφη, ενώ παράλληλα θα έχει και τη δυνατότητα να λειτουργεί και ως σταθμός ανεφοδιασμού για άλλα διαστημικά σκάφη.

Η αποστολή Restore L της NASA θα αποτελέσει το όχημα για να εξελιχθεί η κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να δημιουργηθούν και άλλα αντίστοιχα σκάφη στο μέλλον. Η εκτόξευση του πρώτου επισκευαστικού διαστημικού σκάφους της NASA υπολογίζεται ότι θα γίνει μέχρι το 2020 και θα έχει ως κεντρικό του ρόλο τον ανεφοδιασμό κυβερνητικών σκαφών που κινούνται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Το ρομποτικό διαστημικό σκάφος της NASA θα έχει τον δικό του βραχίονα για την εκτέλεση όλων των εργασιών επισκευής που θα εκτελεί.

Αρχικά, ο ανεφοδιασμός θα αφορά στον δορυφόρο Landsat 7, o οποίος εκτελεί σημαντικές μετρήσεις για τον πλανήτη σε συνεργασία με την αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία.

 

Πηγή: pestaola.gr