Η Τιμία Ζώνης της Παναγίας

Η κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Η κορδέλλα αυτή είναι ευλογημένη με την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου που φυλάσσεται από τον 14ο αιώνα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, ως δωρεά του βυζαντινού Αυτοκράτορα Ιωάννου του Καντακουζηνού.

Υπάρχει μία αρχαία παράδοση να δίνονται στους ευλαβείς προσκυνητές αυτές οι κορδέλλες και με την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην οποία είναι αφιερωμένη η Μονή, γίνονται πολλά θαύματα. Με την ευλογία της Αγίας Ζώνης της Μητέρας του Κυρίου λύεται κυρίως η στείρωση και πολλά άτεκνα ζευγάρια αποκτούν παιδιά· επίσης καρκινοπαθείς και άλλοι ασθενείς θεραπεύονται από ανίατες αρρώστιες.
Οι πιστοί ζώνονται με την κορδέλλα για κάποιο χρονικό διάστημα, ζώντας με μετάνοια, εξομολόγηση, προσευχή και συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστία. Με τον ίδιο τρόπο ζουν και οι άτεκνοι σύζυγοι, εφαρμόζοντας επιπλέον νηστεία και συζυγική εγκράτεια, κατά δύναμη και εκ συμφώνου. Η ειλικρινής πνευματική ζωή με την συνεχή μετάνοια και την συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας πρέπει, βέβαια, να τηρείται σ᾿ όλη μας την ζωή, εφόσον αποτελεί τρόπο κοινωνίας και ενώσεώς μας με τον Θεό και στον παρόντα και στον μέλλοντα αιώνα.

agia-zoni-mnason2

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου
630 86  Καρυαί
Άγιον Όρος, Ελλάς