Προσφορά της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στους Πολύτεκνους

dsc_0168

Οι πολύτεκνες οικογένειες της Βέροιας έζησαν γι άλλη μια φορά μοναδικές στιγμές στο Χώρο Γραμμάτων και Τεχνών της πόλης τους, αφού η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας βράβευσαν τους αριστούχους μαθητές αλλά και τους επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια καθώς και τις πολύτεκνες μητέρες.

dsc_0199

Ήταν μια συγκινητική εκδήλωση όπου τα μέλη των οικογενειών πήραν την ευχή του Γέροντα Εφραίμ και του Επισκόπου τους αλλά κυρίως ένιωσαν ότι, αν όχι η πολιτεία, τουλάχιστον η εκκλησία στέκεται στο πλάι τους, ενισχύοντάς τους όχι μόνο οικονομικά αλλά και πνευματικά.

dsc_0171 dsc_0177 dsc_0192

Ο κίνδυνος στις γεννήσεις είναι μεγάλος όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, οι πολύτεκνες οικογένειες χάνονται καθημερινά. Η τακτική της πολιτείας με την αδιαφορία της μοιάζει να θέλει να αφανίσει την ελληνική οικογένεια. Το δημογραφικό ήταν πάντα θαμμένο στα θεμέλια της πατρίδας μας όπως τόνισε ο πρόεδρος των πολυτέκνων Βεροίας, και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

dsc_0196

Σε μια χώρα όμως που τείνει να γίνει χώρα Γερόντων, η εκκλησία ανάβει ένα φως και στέκεται στο πλάι των οικογενειών αυτών.

dsc_0165

Κατά την ομιλία του, ο Μητροπολίτης Βεροίας κ.Παντελεήμων εξήρε το έργο και το ενδιαφέρον της Μονής Βατοπαιδίου για την πολύτεκνη οικογένεια και τόνισε ότι ο Γέροντας Εφραίμ περιβάλει τα παιδιά και τις πολύτεκνες τις οικογένειες με αγάπη.

Είναι πατέρας ο γέροντας, συμπλήρωσε κατά την ομιλία του στο κέντρο τεχνών, ενώ τον ευχαρίστησε για το έργο του και την στοργή του.

dsc_0168

Στη συνέχεια ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε στους πολύτεκνους τονίζοντας ότι και αυτός προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο ρόλο της μάνας την οποία είπε πρέπει να σέβονται τα παιδιά και να την ανυψώνουν καθημερινά διότι ότι και να είναι, είναι μάνα και εκείνη γέννησε, πόνεσε , ξενύχτησε , χάρηκε κι έκλαψε για τα παιδιά της.

H ομιλία του Γέροντα

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Γέροντας έδωσε σε περίπου 300 παιδιά πολυτέκνων που αρίστευσαν, χρηματικό βραβείο ως ευλογία από τη Μονή.

dsc_0189 dsc_0186 dsc_0190

Το πρωί της προηγούμενης μέρας μάλιστα ο Γέροντας είχε επισκεφθεί τον σύλλογο πολυτέκνων Άγιοι Πάντες στη Θεσσαλονίκη όπου κι εκεί ενδυνάμωσε πνευματικά τις πολύτεκνες οικογένειες ενώ βράβευσε κι εκεί αριστούχους μαθητές.

Κάθε χρόνο άλλωστε η Μονή Βατοπαιδίου βρίσκεται στο πλάι όλων των πολυτέκνων της Ελλάδας στηρίζοντας τους μαθητές και τις οικογένειές τους πνευματικά και οικονομικά.

 

Πηγή: briefingnews.gr