Θαύματα και θαυμαστά γεγονόταΙερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Αγρυπνία για τον Αγιο Εφραίμ το Σύρο στο Βατοπαίδι

10 Φεβρουαρίου 2017

Αγρυπνία για τον Αγιο Εφραίμ το Σύρο στο Βατοπαίδι

5_9

Στιγμιότυπα από την αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Τις κατανυκτικές στιγμές αποτύπωσε μοναδικά το AsceticExperience.com.

Επί τη εορτή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου τελέσθηκε στην Ιερά Μέγιστη Μονή Βατοπαιδίου πανηγυρική αγρυπνία της οποίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ Ιουστίνος.

Στην αγρυπνία που τελέστηκε με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια συμμετείχαν και ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος καθώς και ο Μητροπολίτης Αικατερίνμπουργκ κ. Κύριλλος.

Πλήθος κόσμου επίσης  βρέθηκε στην Ιερά Μονή για να ευχηθεί στον Καθηγούμενο της Μονής , Γέροντα Εφραίμ, χρόνια πολλά κι ευλογημένα και να τον τιμήσουν αφού την ίδια μέρα άγει τα ονομαστήριά του.

Πολλοί μάλιστα από τους επισκέπτες είναι πνευματικά του παιδιά τα οποία ήθελαν να βρεθούν εκείνη την ημέρα κοντά του.

Κατά τη διάρκεια του αγιορίτικου κεράσματος ο γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τους παραβρισκομένους για την παρουσία τους και ζήτησε στον κόσμο να προσεύχεται  γι αυτόν, ώστε να τον ενισχύει η Παναγία.

Την  ίδια ώρα ευχόμενοι οι Αρχιερείς εξέφρασαν την αγάπη τους και τη στήριξη τους στο πρόσωπο του Γέροντα ενώ αναφέρθηκαν και στις δοκιμασίες του τελευταίου διαστήματος τις οποίες με τη βοήθεια της Παναγίας άντεξε και με την ενίσχυσή της παρακαλούν να ξεπεράσει.

1_97 2_112 3_81 4_62 5_9 5_43 6_38 7_29 8_27 9_24 11_24 12_16 13_14 14_10

Πηγή: briefingnews.gr