Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Αγρυπνία του Αγίου Εφραίμ του Σύρου στο Βατοπαίδι

10 Φεβρουαρίου 2017

Αγρυπνία του Αγίου Εφραίμ του Σύρου στο Βατοπαίδι

agrypnia-batopaidi-16

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, ιερά αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου.

Της πανηγυρικής αγρυπνίας προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Κισάμου κ. Αμφιλόχιο, τον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο και τον Μητροπολίτη Αικατερίνμπουργκ κ. Κύριλλο (Πατριαρχείο Μόσχας).

Να σημειωθεί ότι την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών κατέφθασαν στην Ιερά Μονή για να τιμήσουν τον Ηγούμενο Εφραίμ.

Στο Συνοδικό της Μονής παρετέθει το καθιερωμένο Αγιορείτικο κέρασμα, όπου οι Σεβασμιώτατοι ευχήθηκαν στον Γέροντα Εφραίμ για τα ονομαστήριά του.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αικατερίνμπουργκ ευχόμενος στον Γέροντα Εφραίμ τόνισε: ”Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην εορτή του Γέροντα, τον οποίο αγαπάει όλη η Ρωσία και ευχαριστούμε τον Θεό που μας αξίωσε να βρεθούμε στην εορτή του”.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: ”Ευχόμαστε στο δικαστήριο να πρυτανεύσει η αλήθεια, μαζί με τις ευχές όλων εύχομαστε γρήγορα την δικαίωση σας”.

Από την πλευρά του ο Ηγούμενος Εφραίμ ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς, τις Αρχές, αλλά και τους πιστούς για την παρουσία τους.

”Ζήτω να προσεύχεστε να μου δίνει ο Θεός δύναμη, γιατί η θέση του Ηγουμένου δεν είναι ένας εύκολος δρόμος, αλλά ένας δρόμος γεμάτο εμπόδια και δυσκολίες” υπογράμμισε ο Γέροντας Εφραίμ.

Επίσης ο Γέροντας τόνισε ότι το Άγιον Όρος προσεύχεται κάθε μέρα για την Οικουμένη, γι’ αυτό και το Άγιο Όρος ελκύει το ενδιαφέρον των ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

«Φωτογράφιση: AsceticExperience»

agrypnia-batopaidi-1 agrypnia-batopaidi-2 agrypnia-batopaidi-3 agrypnia-batopaidi-4 agrypnia-batopaidi-6 agrypnia-batopaidi-9 agrypnia-batopaidi-10 agrypnia-batopaidi-11 agrypnia-batopaidi-12 agrypnia-batopaidi-13 agrypnia-batopaidi-16 agrypnia-batopaidi-17 agrypnia-batopaidi-18 agrypnia-batopaidi-19 agrypnia-batopaidi-20 agrypnia-batopaidi-14 agrypnia-batopaidi-7 agrypnia-batopaidi-8 agrypnia-batopaidi-15 agrypnia-batopaidi-28 agrypnia-batopaidi-29 agrypnia-batopaidi-30 agrypnia-batopaidi-21 agrypnia-batopaidi-22 agrypnia-batopaidi-23 agrypnia-batopaidi-24 agrypnia-batopaidi-31 agrypnia-batopaidi-25 agrypnia-batopaidi-32 agrypnia-batopaidi-33 agrypnia-batopaidi-26 agrypnia-batopaidi-27

 

Πηγή: romfea.gr