Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

H Cortana θα μπορεί να δημιουργεί υπενθυμίσεις στην ατζέντα

13 Φεβρουαρίου 2017

H Cortana θα μπορεί να δημιουργεί υπενθυμίσεις στην ατζέντα

hulu_cortanaΘα μπορεί να δημιουργεί υπενθυμίσεις στην ατζέντα

Ο στόχος της Microsoft είναι να κάνει την Cortana όσο γίνεται πιο έξυπνη, όπως φαίνεται από τα τελευταία στοιχεία με τα οποία την προικίζει.

Στην τελευταία της εκδοχή, η Cortana αποκτά τη δυνατότητα της δημιουργίας υπενθυμίσεων στην ατζέντα του χρήστη ενός Windows 10 συστήματος, μέσα από τα όσα προκύπτουν από τα emails. Αυτό θα συμβαίνει και για όσες υποχρεώσεις έχει ξεχάσει ο χρήστης να ενημερώσει την Cortana, ώστε εκείνη να του υπενθυμίσει την κατάλληλη στιγμή ότι έχει κάτι να κάνει.

Η αυτόματη λειτουργία των υπενθυμίσεων της Cortana θα προκύπτει όποτε κάποιος έχει λάβει ένα email με την επιβεβαίωση για μία πτήση όπου αναγράφεται η ώρα και η ημερομηνία της πτήσης, αλλά και σε πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

Η Microsoft έχει ανακοινώσει εδώ και ένα χρόνο περίπου ότι εργάζεται πάνω σε μια τέτοια λειτουργία της Cortana, αλλά τώρα είναι διαθέσιμη, ενώ η εταιρεία τονίζει σε όλους τους τόνους ότι οι αναζητήσεις υποχρεώσεων της Cortana θα γίνονται τοπικά και κανένα στοιχείο του χρήστη δεν θα είναι προσβάσιμο online από τρίτους.

Ο χρήστης των υπηρεσιών της Cortana δεν θα χρειαστεί να κάνει κάποια αλλαγή στις συνήθειές του, καθώς η Cortana θα αναλαμβάνει μόνη της δράση όποτε εμφανίζεται κάποιο deadline ή μία ανάγκη υπενθύμισης.

Πηγή pestaola.gr