Γαστρονομία

Κέικ με μπανάνες (Καίτη Μαντζαρίδου)

15 Φεβρουαρίου 2017

Κέικ με μπανάνες (Καίτη Μαντζαρίδου)

KeikMpananes

Αναμειγνύουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και ανακατώνουμε, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε την πορτοκαλάδα, τις μπανάνες, το ξύσμα, τα καρύδια και τέλος το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε. Βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 180ο C για 45´ λεπτά.

  • 1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτί αεριούχος πορτοκαλάδα (330 ml)
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια

 

Πηγή: Από το βιβλίο της Καίτης Μαντζαρίδου, «Νέα νηστήσιμα φαγητά και γλυκά», έκδ. Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2015, http://www.vatopedi.gr/ekdoseis-immb/54490/