Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Συναυλία αγιορείτικης ψαλτικής στη Λετονία

4 Απριλίου 2017

Συναυλία αγιορείτικης ψαλτικής στη Λετονία

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή φιλόμουσων πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό ναό της Ρίγας στη Λετονία την 29η Μαρτίου 2017, συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής με τη συμμετοχή του αγιορείτη μοναχού Γέρ. Ιάκωβου, Πρωτοψάλτη του Πρωτάτου του Αγίου Όρους και της Ρωσικής Χορωδίας  “Древнерусский распев”, γνωστής στη μελέτη του παλαιού ρωσικού άσματος, υπό τη διεύθυνση του Μουσικολόγου και Ερευνητή της Παλαιάς Ρωσικής Μουσικής (Ζναμεν) Анатолий Гринденко -Ανατόλιου Γκριτένκο.

letonia9

Τη συναυλία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός φιλότεχνων, παρά το γεγονός της ύπαρξης εισιτηρίου, δείχνοντας με το τρόπο αυτό το ενδιαφέρον των ομόδοξων της Λετονίας για την αγιορειτική ψαλτική παράδοση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί επίσημοι μεταξύ των οποίων Πρέσβεις άλλων χωρών, Διευθυντές Μουσείων και Μουσικών Σχολών, Κοινοβουλευτικοί και Τοπικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι, ορθόδοξοι και καθολικοί ιερείς.

Στιγμές από την εκδήλωση:

letonia4 letonia5 letonia6 letonia7 letonia8 letonia2 letonia6 letonia3 letonia10

Σημείωση: Οι επισκέπτες της Πεμπτουσίας θα έχουν την ευκαιρία τις επόμενες ημέρες να ακούσουν τους ύμνους της συναυλίας.