Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΘαύματα και θαυμαστά γεγονόταΙερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Μιλήτου Απόστολος: «Χαιρόμαστε που προεξάρχουμε μετά την αθώωση της Μονής»

6 Απριλίου 2017

Μιλήτου Απόστολος: «Χαιρόμαστε που προεξάρχουμε μετά την αθώωση της Μονής»

militou-batopedi-36

Πανηγυρίζει Πέμπτη 6 Απριλίου το Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με το παλαιό ημερολογίου όπου ακολουθεί το Άγιον Όρος.

Στην Ιερά Πανήγυρη θα προεξάρχει μετά από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Μονής Γέροντος Εφραίμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας Θεσσαλονίκης.

Επίσης θα συλλειτουργήσει και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος διακονεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Εσθονίας.

Να αναφερθεί ότι πριν από λίγο, ο Μητροπολίτης Μιλήτου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο Εφραίμ και την Αδελφότητα της Μονής.

Στη συνέχεια με πομπή μετέβησαν στον Καθολικό του Ευαγγελισμού, όπου τελέστηκε σύντομη Δοξολογία.

“Δεν θα ξεχάσουμε την συμπαράστασή σας, διότι ήσασταν εκ των πρώτων Επισκόπων που υποστηρίξατε την Μονή Βατοπαιδίου και υψώσατε στεντορεία φωνή υπέρ της αθωώτητας” τόνισε στην προσφώνησή του ο Γέροντας Εφραίμ.

Σε άλλο σημείο ο Καθηγούμενος της Μονής, συμπλήρωσε ότι “δεν είναι τυχαίο ότι είστε ο πρώτος Ιεράρχης που θα προεξάρχει στην πανήγυρη μετά την αθώωση μας.”

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή του Ευαγγελισμού, εκφράζοντας παράλληλα την βαθιά συγκίνησή του που βρίσκεται στο Μοναστήρι.

“Ενθυμούμεθα τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Μονή και η Αδελφότητα τα τελευταία χρόνια, και χαιρόμαστε που είμαστε οι πρώτοι Αρχιερείς μαζί με τον Άγιο Χριστουπόλεως που θα προεξάρχουμε μετά την αθώωση από την έντιμη ελληνική Δικαιοσύνη” πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μιλήτου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Πηγή: romfea.gr