Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Νίκος Κότζιας· Υπουργός Εξωτερικών: Το κόστος του Δημοσίου για την μεταφορά του Αγίου Φωτός είναι 0 (Μηδέν) !!!

10 Απριλίου 2017

Νίκος Κότζιας· Υπουργός Εξωτερικών: Το κόστος του Δημοσίου για την μεταφορά του Αγίου Φωτός είναι 0 (Μηδέν) !!!

Eяďьɏ --VɎǠԏՠCɏ ֙ԏӠPϠɅяӏ˕́--ՐτϗǠPϠԏ̇͠ԑϐϋɔǠ̅ӏÁɁӠ͉ʏˁϠʁɠԏ Ր. LՍS Ё͏ ʁ̌ōϠ ӔǠ֙ԏ ϠŎQ׏ӠԏՠЁ́Éϕ ԁ֏ՠӔǍ HǍ`̅ ԇ͠ʁ̈́Nj`ӔϠEяďьɏ …͉ƅˏӭ-֙ԏ בǓԏӠ̐ύǓ//EUROKINISSI

Τέλος στην παραφιλολογία γύρω από τα «τεράστια έξοδα» του ελληνικού Δημοσίου για την μεταφορά του Αγίου Φωτός στις Μητροπόλεις της χώρας έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς.

«Το 2015 η μεταφορά του Αγίου Φωτός στις μητροπόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκε με πτήσεις ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας που ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος και ουδεμία επιβάρυνση προκλήθηκε για το Δημόσιο» σημειώνεται σε έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ομάδα οκτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Γεράσιμο Μπαλαούρα.

Εκτός από το ύψος του κόστους της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, οι βουλευτές ζήτησαν να μάθουν επίσης, πόσο κόστισε η μεταφορά του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας στον κρατικό προϋπολογισμό και εάν βρίσκεται στις προθέσεις της κυβέρνησης η κατάργηση αυτών των οπισθοδρομικών εθίμων του κράτους, καθώς και των δαπανών για την εκτέλεσή τους από τις υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους.

Η απάντηση του υπουργού στο τελευταίο σκέλος του ερωτήματος των βουλευτών, που πλέον έχασαν με τον πλέον επίσημο τρόπο ένα βασικό επιχείρημα στη ρητορική τους κατά της Εκκλησίας ήταν το πλέον ενδιαφέρον αφού σημειώνει οτι «η απόφαση για κατάργηση ή μη «εθίμων» του κράτους δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εξωτερικών».

Αξίζει να σημειωθεί πως και στην περίπτωση της μεταφοράς του Ι. Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από και προς την Ελλάδα, δεν υπήρξε καμία επιβάρυνση στο ελληνικό Δημόσιο, αφού ύστερα από ενέργειες του επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, ιδιώτης επιχειρηματίας παραχώρησε δικό του αεροσκάφος το οποίο πραγματοποίησε τις πτήσεις.

Πηγή: orthodoxia.info