Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Κυριακή των Βαϊων στα Τρίκαλα όπως ορίζει το τυπικό της Ι.Μ. Βατοπαιδίου

11 Απριλίου 2017

Κυριακή των Βαϊων στα Τρίκαλα όπως ορίζει το τυπικό της Ι.Μ. Βατοπαιδίου

baion_trikalon-21

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, εορτάσθηκε η ανάμνηση της θριαμβευτικής Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα κατά την φετινή Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2017 στην πόλη των Τρικάλων.

Το πρωί της εορτής της Βαϊοφόρου, στον λαμπροστόλιστο με «Βάϊα Φοινίκων», Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίου Νικολάου Τρικάλων, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Προ της Απολύσεως, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Βαϊοφόρου πέριξ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, με την συμμετοχή και της ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων, καθώς εψάλησαν οι περί του Ζωοδόχου Κυρίου Τάφου προβλεπόμενοι ύμνοι, όπως ορίζει το Τυπικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν σύμφωνα με το έθος και την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας και τα ευλογημένα Βάϊα.

Κατά τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε εκτενώς στη σημερινή μεγάλη εορτή.

baion_trikalon-2 baion_trikalon-3 baion_trikalon-4 baion_trikalon-5 baion_trikalon-6 baion_trikalon-7 baion_trikalon-8 baion_trikalon-27 baion_trikalon-20 baion_trikalon-13 baion_trikalon-14 baion_trikalon-21 baion_trikalon-15 baion_trikalon-22 baion_trikalon-16 baion_trikalon-23 baion_trikalon-17 baion_trikalon-24 baion_trikalon-18 baion_trikalon-25 baion_trikalon-19 baion_trikalon-26 baion_trikalon-10 baion_trikalon-11 baion_trikalon-12 baion_trikalon-9

Πηγή: romfea.gr