Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (11-14 Μαΐου)

3 Μαΐου 2017

14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (11-14 Μαΐου)

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), ένας θεσμός που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο του βιβλίου και αποτελεί σήμερα τόπο συνάντησης για όλους τους επαγγελματίες και τους φίλους του βιβλίου στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί φέτος από την Πέμπτη 11 μέχρι την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΔΕΘ-HELEXPO.

ekthesi-vivliou1

Η φετινή 14η διοργάνωση έχει ως κεντρικό θεματικό αφιέρωμα τον Ευρωπαϊκό Νότο στη λογοτεχνία, στην κουλτούρα, στην ιστορία και στην πολιτική. Στο πλαίσιο της «Αναζήτησης του Νότου» πολλοί και σημαντικοί είναι οι συγγραφείς που αναμένεται να επισκεφτούν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα της ΔΕΒΘ περιλαμβάνει επίσης τέσσερις μεγάλους θεματικούς άξονες: Το έργο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη, την εκατοστή επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, το Προσφυγικό Ζήτημα και το Πολιτιστικό Έτος Ελλάδας-Κίνας 2017. Στο πρόγραμμα εντάσσονται επίσης το Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και το Φεστιβάλ Μετάφρασης που πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, ενώ η αγαπημένη μικρών και μεγάλων Παιδική Γωνιά ετοιμάζεται να υποδεχτεί ταλαντούχους δημιουργούς από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη των Ελλήνων Εκδοτών και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.