Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ι.Μ. Παναγίας Γοργοεπηκόου Μάνδρας Αττικής, Γερόντισσα Χριστονύμφη

3 Ιουνίου 2017

Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ι.Μ. Παναγίας Γοργοεπηκόου Μάνδρας Αττικής, Γερόντισσα Χριστονύμφη

 

Όπως έγινε γνωστό από την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος αναπαύθηκε εν Κυρίω την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, η Οσιολογιωτάτη Κτιτόρισσα και πρώτη Καθηγουμένη, της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου-Μάνδρας Αττικής, Μοναχή Χριστονύμφη (Δημητριάδου).

Η Εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Γερόντισσας, θα τελεσθεί, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, την Κυριακή της Πεντηκοστής (4 Ιουνίου) στις 13:00 μ.μ.. Το πρωί της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο, η Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και ο Μέγας Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Η μακαριστή Γερόντισσα διακόνησε με ζήλο την ιερά αδελφότητα και διακρίθηκε για το  ησυχαστικό ήθος, την ακράδαντο πίστη και καλλιέργεια όλων των αρετών, τη βίωση της ορθοδόξου πνευματικότητας, γενόμενη υπόδειγμα στις πνευματικές θυγατέρες της.

Είθε ο Αναστάς Κύριος και Αρχηγός της ζωής και του θανάτου τον οποίον ευόρκως διηκόνησε η μεταστάσα Γερόντισσα να αναπαύει την ψυχή της «εν χώρα ζώντων», να παρηγορεί την Αδελφότητα της Ι. Μονής πού ίδρυσε και να αναδείξει αντάξια συνεχιστή της πνευματικής της διακονίας.

Καλό Παράδεισο!