Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Loving Vincent: Το trailer για την πρώτη εξ ολοκλήρου ζωγραφισμένη ταινία είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό

13 Αυγούστου 2017

Loving Vincent: Το trailer για την πρώτη εξ ολοκλήρου ζωγραφισμένη ταινία είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό

Η ταραχώδης ζωή, ο μυστηριώδης θάνατός του και η αγάπη του για τη ζωγραφική είναι τρία από τα στοιχεία που έρχονται πρώτα στο μυαλό όταν στη συζήτηση προκύπτει το όνομα του Ολλανδού ιμπρεσιονιστή ζωγράφου, Vincent Van Gogh.

https://gifs.com/gif/nZL1GW

Πριν λίγους μήνες, σας είχαμε μιλήσει για μια ταινία που ήταν στα σκαριά και σκόπευε να εξερευνήσει όλα τα παραπάνω σε βάθος, χρησιμοποιώντας ως μέσο αυτό που ο Van Gogh αγάπησε τόσο και στο οποίο ξεχώρισε κυρίως μετά θάνατον: τη ζωγραφική. Πρόκειται για τη μεγάλου μήκους ταινία «Love Vincent», η οποία είναι το πρώτο φιλμ εξολοκλήρου ζωγραφισμένο στο χέρι με στόχο τη βιογραφία του ζωγράφου.

Την περασμένη Δευτέρα, κυκλοφόρησε και το πρώτο ολοκληρωμένο trailer της ταινίας των Dorota Kobiela και Hugh Welchman και το διαδίκτυο από την αρχή έδειξε την αγάπη του και τον ενθουσιασμό του για το αποτέλεσμα.

Κι επειδή ο στόχος δεν είναι να κάνουμε spoilers, θα αρκεστούμε να αναφέρουμε ότι ο επίλογος της ταινίας δεν καταλήγει σε κάποιο ξεκάθαρο συμπέρασμα αλλά προσφέρει το περίπλοκο πορτραίτο ενός ανθρώπου του οποίου η ψυχική υγεία παραμένει αντικείμενο συζήτησης έως σήμερα.

Ο Van Gogh είχε γράψει στον αδερφό του πριν πεθάνει και, μεταξύ άλλων, ανέφερε στην επιστολή πως δεν μπορεί να μιλήσει με άλλο τρόπο πέρα από τη ζωγραφική του. Το σίγουρο είναι ότι με το συγκεκριμένο φιλμ των Kobiela και Welchman η ιστορία του ζωγράφου θα λεχθεί στη «μητρική» του γλώσσα.

Πηγή: huffingtonpost.gr