Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Ενθρόνιση Ιεράς Εικόνος Παναγίας Βηματαρίσσης στην Αγία Παρασκευή Ν. Ιωνίας

10 Σεπτεμβρίου 2017

Ενθρόνιση Ιεράς Εικόνος Παναγίας Βηματαρίσσης στην Αγία Παρασκευή Ν. Ιωνίας

Πανηγυρικά και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 η ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βηματαρίσσης εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγ. Όρους στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγ. Παρασκευής στη Νέα Ιωνία, όπου και θα παραμείνει προς διηνεκή αγιασμό του ευσεβούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέα Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πανοσ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγ. Όρους Αρχιμ. Εφραίμ για την μεγάλη δωρεά και ευλογία να προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας το πιστό αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βηματαρίσσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου και στη σημασία της στο σχέδιο της θείας οικονομίας.

 

Πηγή: vimaorthodoxias.gr