Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Δήμαρχος… «αρνήθηκε» σε Μητροπολίτη να παιανίσουν τον Εθνικό Ύμνο

13 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμαρχος… «αρνήθηκε» σε Μητροπολίτη να παιανίσουν τον Εθνικό Ύμνο

Αναστάσιος Βόπης

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα σε Πανηγυρικό Εσπερινό σε Δήμο της Περιφέρειας Αττικής και ήδη έχει προκαλέσει παρά πολλές αντιδράσεις τόσο στους πιστούς όσο και στους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η κ. Μ.Μ., η οποία παρακολουθούσε τις θρησκευτικές ακολουθίες: «Μετά το τέλος της λιτάνευσης της εικόνας, ο οικείος Μητροπολίτης ο οποίος Χοροστατούσε των Ακολουθιών, ζήτησε από τον Δήμαρχο της Περιοχής που παρευρίσκονταν στο σημείο και ο ίδιος, να παιανίσει η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου τον Εθνικό Ύμνο».

Συνεχίζοντας η κ. Μ.Μ. αναφέρει: «Στο αίτημα του Μητροπολίτη ο συγκεκριμένος Δήμαρχος αρνήθηκε να παίξει η Φιλαρμονική του Δήμου του, τον Εθνικό Ύμνο, διότι όπως χαρακτηριστικά του ανέφερε “Το πρωτόκολλο απαγορεύει να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος βράδυ”».

Στην συνέχεια όπως εξιστορεί η κ. Μ.Μ.: «Ο Μητροπολίτης τότε απευθύνθηκε στον ίδιο τον επικεφαλή της φιλαρμονικής ζητώντας του να τον παίξουν, παίρνοντας την αποστομωτική απάντηση ότι δεν ξέρουν να τον παίζουν».

Κλείνοντας την συγκλονιστική καταγγελία της αναφέρει: «Μετά από όλα αυτά ο Μητροπολίτης προέτρεψε όλους τους πιστούς που παρακολουθούσαν έκπληκτοι τα όσα συνέβαιναν να τραγουδήσουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο, όπως και έτσι έγινε».

 

Πηγή: romfea.gr