Άγιον ΌροςΘαύματα και θαυμαστά γεγονόταΙερά Μεγίστη Μονή ΒατοπαιδίουΠολυμέσα - Multimedia

Πανηγυρική Αγρυπνία για την Αγία Ζώνη στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

13 Σεπτεμβρίου 2017

Πανηγυρική Αγρυπνία για την Αγία Ζώνη στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου επί τη εορτή της Αγίας και Πανακηράτου Ζώνης.

Στην Ιερά Αγρυπνία προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, παρουσία του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστου Κασμίρογλου.

Επίσης παρίστανται συμπροσευχόμενοι ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Γέροντας Ναθαναήλ.

Τους ύμνους της εορτής ψάλλουν στον δεξιό χορό Πατέρες από τους Δανιηλαίους, από την Νέα Σκήτη και από διάφορα κελιά του Αγίου Όρους, ενώ από τον αριστερό χορό οι Βατοπαιδινοί Πατέρες.

Να αναφερθεί ότι το Καθολικό ήταν ασφυκτικά γεμάτο από εκατοντάδες προσκυνητές (έχουν ξεπεράσει τους 500), από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρωσία, την Ρουμανία και άλλα μέρη του κόσμου.

Στην συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου ο Μητροπολίτης Σεβαστείας στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ για την πρόσκληση να προεξάρχει της Ιεράς Πανηγύρεως για την Αγία Ζώνη και απάντησε σε ερωτήσεις μοναχών για τους Κρυπτοχριστιανούς της Μικράς Ασίας και την θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πως αντιμετωπίζεται από το πολίτευμα στις μέρες μας.

Από την πλευρά του ο Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Δημήτριο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στα αναρίθμητα θαύματα της Αγίας Ζώνης τονίζοντας ότι: ”Χαιρόμεθα χαρά μεγάλη ότι η Αγία Ζώνη δεν ανήκει μόνο στο Βατοπαίδι, αλλά ανήκει σε όλο το Άγιον Όρος και σε όλη την Εκκλησία, για αυτό και έρχονται τόση άνθρωποι εδώ για να συμπροσευχηθούν μαζί μας και να τιμήσουν την Κυρία Θεοτόκο ασπαζόμενοι την Τιμιωτάτη Ζώνη της”.

Πηγή: romfea.gr