Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΘεολογία και Ζωή

Η Κιβωτός του Κόσμου αγκαλιάζει ανήλικη μητέρα και το βρέφος της

17 Σεπτεμβρίου 2017

Η Κιβωτός του Κόσμου αγκαλιάζει ανήλικη μητέρα και το βρέφος της

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της 16χρονης ανήλικης μητέρας και του βρέφους της, η οποία ζούσε για σαράντα μέρες, στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, τον προσωπικό της γολγοθά, περιμένοντας με αγωνία να βρεθεί ένα φιλόξενο σπίτι για εκείνη και το παιδί της.

Μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της κοινωνικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, οι οποίες λόγω της έλλειψης υποδομών για κοινή διαμονή μητέρας – βρέφους στην Ελλάδα, δυστυχώς αποβήκαν άκαρπες, η μοναδική λύση στο σοβαρό αυτό θέμα ήταν ο χωρισμός τους σε διαφορετικούς χώρους φιλοξενίας.

Σ’ αυτό το σημείο, η Κιβωτός του Κόσμου κατόπιν συνεννοήσεως με την Εισαγγελία έκανε την υπέρβαση και ανέλαβε να φιλοξενήσει – προστατέψει την ανήλικη μητέρα και το παιδί της, αποτρέποντας τον χωρισμό μητέρας – βρέφους, παρέχοντας τους παράλληλα όλα τα απαραίτητα εφόδια για μια αξιοπρεπή και ελπιδοφόρα ζωή.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι δομές της Κιβωτού του Κόσμου δεν προβλέπουν την φιλοξενία ανήλικων μητέρων μαζί με τα τέκνα τους και επιπρόσθετα υπάρχουν πολλές οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες.

Παρόλαυτα η Κιβωτός του Κόσμου έκανε τη διαφορά πανελλαδικά και υπερβαίνοντας τον εαυτό της έδωσε λύση σε αυτό το σοβαρό κοινωνικό περιστατικό.

 

Πηγή: romfea.gr