Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Δύο νέες κατοικίες για την «Κιβωτό του Κόσμου»

19 Σεπτεμβρίου 2017

Δύο νέες κατοικίες για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Η δραστήρια και αγαπημένη “Κιβωτός του Κόσμου” προσέθεσε δύο ακόμη οικήματα στο έργο της. Πρόκειται για ευρύχωρες οικίες τις οποίες δώρισε ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Λούλης που πρόκειται να στεγάσουν 100 συνολικά παιδιά! Οι οικίες συνοδεύονται από αγροκτήματα και βρίσκονται στην περιοχή του Βόλου. 

Η πρώτη έχει ήδη εγκαινιαστεί και πρόκειται να στεγάσει αγόρια, ενώ η δεύτερη προετοιμάζεται να λειτουργήσει μέσα στο 2018 και προορίζεται για τη στέγαση κοριτσιών. Και στις δύο περιπτώσεις, τα παιδιά θα είναι εξοικειωμένα με τη ζωή της υπαίθρου και θα ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Η συνολική επιφάνειας υπερβαίνει τα 3.000 τ.μ., σε έκταση 25 στρεμμάτων και περιλαμβάνουν μουσείο, ελαιοτριβείο, πετρόμυλο, τυροκομείο, φυτώρια, θερμοκήπια, στάβλους και μια τράπεζα σπόρων.

Χάρη στη μεγαλόδωρη αυτή προσφορά της οικογένειας Λούλη, δεκάδες ακόμη παιδιά που έχουν μεγάλη ανάγκη ενός οικογενειακού και ασφαλούς περιβάλλοντος, που θα τα βοηθήσει να ανοίξουν τα φτερά τους,  θα απολαύσουν προστασία, φροντίδα, αγάπη, αλλά και τα απαραίτητα εφόδια για τη συνέχεια της ζωής τους.

Υπενθυμίζεται ότι η “Κιβωτός του Κόσμου” δημιουργήθηκε και διευθύνεται από τον π. Αντώνιο Παπανικολάου και φροντίζει σήμερα σε σταθερή βάση 550 περίπου παιδιά σε τέσσερις (4) στέγες αγάπης που βρίσκονται στην Αθήνα, Χίο, Ιωάννινα και Βόλο.