Θαύματα και θαυμαστά γεγονόταΘεολογία και Ζωή

Ένας ξεχωριστός γάμος με την ευλογία του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β΄

23 Σεπτεμβρίου 2017

Ένας ξεχωριστός γάμος με την ευλογία του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β΄

Ένας διαφορετικός γάμος τελέστηκε πριν λίγες ημέρες στην Γεωργία, αυτός της Μαριάμ Κεκούτια και του έλληνα Ιωάννη Γκίκα.

Το μυστήριο του γάμου τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Σβετιτσχοβέλι, μετά από εντολή και ευλογία του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β΄.

Επίσης ο Πατριάρχης Ηλίας ζήτησε το ζευγάρι να νυμφευτεί με βυζαντινά μαργαριταρένια στέφανα, τα οποία τους τα προσέφερε δώρο για τον γάμο τους.

“Αυτό που έγινε ήταν γραμμένο στον ουρανό! Μας θύμισε Βυζάντιο! Ένας πρίγκιπας της Ορθοδοξίας, παντρεύτηκε μια Πριγκίπισσα της Γεωργίας” – ανέφερε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας μετά το πέρας του ιερού μυστηρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του ζευγαριού, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι “με τον γάμο αυτόν ενώθηκαν δύο Εκκλησίες της Γεωργίας και της Ελλάδος.”

Ο Γιάννης είναι υιος του π. Αθανασίου της Πρεσβυτέρας Μαρίας Γκίκα, ο οποίος σπούδασε Αρχιτεκτονική με άριστα, ενώ συνέχισε με υποτροφία από το ίδρυμα Μποδοσάκη μεταπτυχιακές σπουδές στο Delft της Ολλανδίας και σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο για την Βurohappold.

Η σύζυγος Μαριάμ Kekutiya, είναι αρχιτεκτόνισσα και κόρη επιφανούς οικογένειας του Κλημέντη και της Ίνγκας Kekutiya, μια οικογένεια που στηρίζει χρόνια τώρα το έργο του Πατριαρχείου Γεωργίας.

 

Πηγφή: romfea.gr