Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Αυστραλία: Ένα SMS που δεν εστάλη μπορεί να αποτελεί διαθήκη, σύμφωνα με δικαστική απόφαση

12 Οκτωβρίου 2017

Αυστραλία: Ένα SMS που δεν εστάλη μπορεί να αποτελεί διαθήκη, σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Δικαστήριο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία απεφάνθη πως ένα SMS που δεν εστάλη, και με το οποίο ένας άνδρας άφηνε την περιουσία του στον αδερφό του αντί της συζύγου του και του γιου του, μπορεί να θεωρηθεί επίσημη διαθήκη.

Το SMS που σκόπευε να στείλει ο θανών στον αδελφό του βρέθηκε στο κινητό του μετά την αυτοκτονία του τον Οκτώβριο του 2016, σε ηλικία 55 ετών, σύμφωνα με το δίκτυο Abc.

Στο μήνυμα, το οποίο επρόκειτο να αποσταλεί στον αδερφό του, ο 55χρονος ανέφερε τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού, αλλά και πού  επιθυμούσε να θαφτεί η στάχτη του.

«Εσύ και ο ανιψιός μου θα κρατήσετε ό,τι έχω: το σπίτι, τη σύνταξη. Τοποθετείστε τις στάχτες μου στον κήπο. Η σύζυγός μου θα πάρει μόνο τα υπάρχοντά της, είναι σε καλή οικονομική κατάσταση, εξάλλου έχει επιστρέψει στον πρώην της πάλι», έγραφε το μήνυμα, το οποίο έκλεινε με τη φράση «η διαθήκη μου» και ένα emoticon.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρίσμπεϊν στην ανατολική Αυστραλία, «ο ανεπίσημος χαρακτήρας του κειμένου δεν το καθιστά ανεπαρκή απόδειξη των προθέσεων του θανόντα».

Η σύζυγός του θανόντος υποστήριζε ότι το μήνυμα δεν μπορεί να θεωρηθεί διαθήκη διότι δεν είχε σταλεί ποτέ, όμως η δικαστής Σούζαν Μπράουν είχε διαφορετική γνώμη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις «ταραγμένες» σχέσεις του ζευγαριού, αλλά και το γεγονός πως ο πατέρας είχε απομακρυνθεί από τον γιο του.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ