Θαύματα και θαυμαστά γεγονόταΟρθόδοξη πίστηΠολυμέσα - MultimediaΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Μετεώρων Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον Εσπερινό για την Αγία Βαρβάρα

6 Δεκεμβρίου 2017

Μετεώρων Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον Εσπερινό για την Αγία Βαρβάρα

Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε στην Ι.Μ.Ρουσσάνου Αγίων Μετεώρων , επί τη εορτή της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Θεοκλήτου.

Πλήθος πιστών ανήλθε την κλίμακα της Ι.Μονής των Θεοσκέπαστων Μετεώρων, για να προσευχηθεί στην προστάτιδα του μοναστηριού, αλλά και να προσκυνήσει τα χαριτόβρυτα Λείψανά της Αγίας.

Παρά την πολυκοσμία, χαρακτηριστική ήταν η εκκλησιαστική τάξη αλλά και η κατάνυξη που προκάλεσαν οι γλυκόηχες ψαλμωδίες της αδελφότητος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, μοναχοί και μοναχές των υπολοίπων Ι.Μονών των Μετεώρων και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και ιερείς της μητροπόλεως.

Προς το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος εκτός των άλλων, δεν παρέλειψε να μνημονεύσει τον προκάτοχό του και αείμνηστο Μητροπολίτη Σεραφείμ, για το σπουδαίο πνευματικό έργο που άφησε ως παρακαταθήκη, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η ανάμνηση, ότι κάθε χρόνο τέτοια μέρα βρισκόταν στην Ι.Μ.Ρουσσάνου να συνεορτάσει με όλους την εορτή της Αγίας Βαρβάρας καθώς και τα ονομαστήριά του.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Εδώ ακούτε το ηχητικό του εσπερινού

Πηγή: imsm.gr