Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Θάλασσες – Ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018)

13 Ιανουαρίου 2018

Θάλασσες – Ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018)

Η επόμενη Δράση της Be a Greek θα μας συναρπάσει μέσω μιας δίωρης εξερεύνησης για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων μιας εκ των σημαντικότερων αλλά και συγχρόνως εντονότερων σχέσεων που χαρακτηρίζει και πλάθει το λαό μας από αρχαιοτάτων χρόνων, της σχέσης μας με τη θάλασσα!

Ελάχιστοι λαοί παγκοσμίως μπορούν να συγκρίνουν την ιστορική τους σχέση με τη θάλασσα με αυτή των Ελλήνων. Η ναυτική μας παράδοση και η ιστορική διαδρομή του Έλληνα ναυτίλου εκτείνεται από την πρώτη θαλάσσια μεταφορά του οψιδιανού, ενός στιλπνού και σκληρού πολύτιμου λίθου κατάλληλου για την κατασκευή εργαλείων και όπλων, από τη Μήλο στο Φράγχθι πριν από τουλάχιστον 13.000 χρόνια, ως τον εκρηκτικό στόλο του Βυζαντίου, τα Σπετσιώτικα και Υδραίικα καράβια της Επανάστασης του 1821 και τα σημερινά υπερσύγχρονα ποντοπόρα, που συνιστούν το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου. Αμέτρητες είναι οι αναφορές στην επίδραση που είχε η θάλασσα στη καθημερινότητα αλλά και στην εξέλιξη της χώρας μας ανά τους αιώνες. Η απόδοση της σχέσης αυτής στις τέχνες και τα γράμματα, από τον Όμηρο ως τους σύγχρονους μεγάλους ποιητές και συγγραφείς, στη γλυπτική και τη ζωγραφική, στη τεχνολογική μας εξέλιξη αλλά ακόμα και σε θρησκευτικό επίπεδο είναι διαχρονικά έντονη.

Απολαύστε τα αρχαιολογικά ευρήματα που σχετίζονται με τη θάλασσα με τη βοήθεια των πιστοποιημένων ξεναγών μας, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα και να εξερευνήσουμε εις βάθος αυτή την ιδιαίτερα δυναμική σχέση θαυμασμού, λατρείας και σεβασμού!

Σημαντικές Πληροφορίες

• Ημερομηνία Ξενάγησης: Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018
• Ώρα Έναρξης Ξενάγησης: 12:00 π.μ.
• Διάρκεια Ξενάγησης: 2 ώρες περίπου
• Κόστος Ξενάγησης: 10€ / άτομο
• Παιδιά έως 10 ετών: δωρεάν (με τη συνοδεία ενηλίκου)
• Στο κόστος συμμετοχής δεν περιλαμβάνεται το κόστος του εισιτηρίου του Μουσείου (Γενική είσοδος: 5€ , δικαιούχοι δωρεάν εισόδου στο Μουσείο: http://www.namuseum.gr/ visiting/index-gr.html )
• Σημείο Συνάντησης: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα (αίθουσα στην είσοδο του Μουσείου)
• Η Ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από Διπλωματούχο Ξεναγό, μέλος της Ομάδας της Be a Greek

* Για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της Δράσης μας, σας καλούμε να είστε στο σημείο συνάντησης τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης. Για λειτουργικούς λόγους, θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα έναρξης.

** Σας ενημερώνουμε πως η συγκεκριμένη Δράση μας δεν ενδείκνυται για παιδιά, καθώς έχει σχεδιαστεί για ενήλικες και το ύφος αλλά και η διάρκειά της είναι τέτοια που καθιστούν την παρακολούθησή της από τους μικρούς μας φίλους κουραστική. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της Ξενάγησης, τα παιδιά που θα λαμβάνουν μέρος θα βρίσκονται υπό την εποπτεία αποκλειστικά των Συνοδών τους. Παρακαλούνται οι κκ. Συνοδοί όπως προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της Ξενάγησης καθ’όλη τη διάρκειά της και τα παιδιά να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

*** Οι διαθέσιμες θέσεις για τη συγκεκριμένη Δράση μας είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτα η σειρά προτεραιότητας με την οποία θα ολοκληρώνεται η εγγραφή των ενδιαφερομένων.

 

Πηγή: facebook.com/beagreektours