Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σχολείο για μετανάστες στην Πάτρα – “Η άλλη όψη του νομίσματος”, κάπου στην Ιωάννου Βλάχου

14 Ιανουαρίου 2018

Σχολείο για μετανάστες στην Πάτρα – “Η άλλη όψη του νομίσματος”, κάπου στην Ιωάννου Βλάχου

Καθημερινά βλέπουμε τις εικόνες με τους μετανάστες να πασχίζουν να τρυπώσουν σε κάποιο πλοίο της γραμμής Πάτρα – Ιταλία. Ενίοτε καταγράφονται και περιστατικά βίας. Όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Εκείνη της προσφοράς, της ανάγκης που εξυπηρετείται σε κάποια σημεία της πόλης, σε λίγα τετραγωνικά, με την προσφορά κάποιων ανθρώπων, που μάλλον ποτέ δε θα μάθουμε το όνομά τους.

Την προσφορά αυτή, μια κίνηση υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσφύγων και αλλοδαπών που ζούν και κινούνται στην περιοχή μας, έχει αναλάβει να την οργανώσει και να την προωθήσει εκεί που πραγματικά την χρειάζονται.

Λίγα θρανία, αρκετά βιβλία -από την Ά Δημοτικού κιόλας- έντυπα με συστήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας χωρίς ενδιάμεσσο διερμηνέα και άλλα υλικά και μέθοδοι επιστρατεύονται στην Ιωάννου Βλάχου, σε έναν μικρό αλλά αρκετό χώρο για τις ανάγκες εκείνων που θέλουν να μάθουν.

Το thebest.gr πήγε στο στέκι της κίνησης και κατέγραψε τις εικόνες από τους χώρους. Όπου εκτός της εκμάθησης ελληνικών, αγγλικών και γαλλικών, οι πρόσφυγες ηλικιών από 12 εως και 40 χρονών προμηθεύονται με ρούχα, παππούτσια και άλλα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους είδη.

Πηγή: thebest.gr