Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Ο Άγιος Γεώργιος ο εν Ιωαννίνοις προστάτης της Προεδρικής Φρουράς

18 Ιανουαρίου 2018

Ο Άγιος Γεώργιος ο εν Ιωαννίνοις προστάτης της Προεδρικής Φρουράς

Ανήμερα της εορτής του αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, στις 17 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος παρέστη στην τελετή ανακηρύξεως του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις «του Φουστανελά», σε Προστάτη Άγιο της Προεδρικής Φρουράς, στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς στην Ηρώδου Αττικού.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος προεξήρχε της Δοξολογίας και της καθιερώσεως του προσκυνηταρίου – μνημείου του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, το οποίο κατασκευάστηκε στο προαύλιο χώρο της Προεδρικής Φρουράς με δαπάνη του Συλλόγου των Απανταχού Αγιοργιτών «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος».

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ευζώνων, οι συντοπίτες του Αγίου Γεωργίου από τα Γρεβενά, καθώς οι απόγονοι του Νεομάρτυρα που ζουν στον Πειραιά.

O Μακαριώτατος εξέφρασε τη συγκίνησή του δηλώνοντας πως η ανακήρυξη του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις σε προστάτη της Προεδρικής Φρουράς και η καθιέρωση του προσκυνηταρίου δίνει εσωτερική δύναμη σε δύσκολες εποχές. Συνεχάρη όσους συνέλαβαν την ιδέα και προχώρησαν στην υλοποίηση της και ευχήθηκε ο λαός να συνεχίσει να δείχνει αυτό που θέλει και αυτό για το οποίο αγωνίζεται.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του κατά την τελετή σημείωσε πως πρέπει τους στόχους, που αφορούν την προστασία του έθνους, του λαού και της πατρίδα, να γίνουν κοινή συνείδηση. Τόνισε δε πως πριν απ’ όλα και πάνω απ’ όλα πρέπει να βρίσκεται η αγάπη για την πατρίδα και η αφοσίωση στο καθήκον.

Τέλος υπενθύμισε, ότι ο Άγιος Γεώργιος μαρτύρησε ακριβώς επειδή δε δέχθηκε να αλλάξει το πιστεύω του, δεν δέχθηκε να απαρνηθεί την πίστη του και αυτό έχει τεράστια σημασία για την Προεδρική Φρουρά έχει τεράστια σημασία, γιατί δείχνει αυτό που πάντοτε η Προεδρική Φρουρά, από τότε που συστάθηκε ως σήμερα, πράττει.