Άγιον ΌροςΙερά Μεγίστη Μονή ΒατοπαιδίουΠολυμέσα - Multimedia

Θεοφάνεια στο Άγιον Όρος- Ο Ιωαννίνων Μάξιμος στο Βατοπαίδι

20 Ιανουαρίου 2018

Θεοφάνεια στο Άγιον Όρος- Ο Ιωαννίνων Μάξιμος στο Βατοπαίδι

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη το Άγιο Όρος γιόρτασε Παρασκευή 19/1/2018, τα λαμπρά Θεοφάνεια.

Πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Γης, παρά την κακοκαιρία, βρίσκονται στον Αθωνα για να συνεορτάσουν με τους Αγιορείτες Πατέρες τη Δεσποτική Εορτή των Φώτων.

Στις 20 Μονές, 12 Σκήτες και στα εκατοντάδες κελλιά και καλύβες τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία μέχρι τις 2 τα ξημερώματα και ο εορτασμός συνεχίστηκε σήμερα το πρωί με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τον Καθαγιασμό των Υδάτων

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και συλλειτούργησε ο Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, ακολούθησε Λιτανεία με τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας που κατέληξε στον αρσανά της Μονής όπου έγινε ο Καθαγιασμός των Υδάτων με τη ρίψη του Σταυρού. Στο νερό έπεσαν πολλοί άνδρες διαφόρων ηλικιών.

Αυτός όμως που συγκλόνισε ήταν ένας Αγγλος προσκυνητής, ο Στιβ, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Παρόλα αυτά ήταν και αυτός στην ομάδα των πιστών που έπεσε για να πιάσει τον Σταυρό, με την πράξη του αυτή να συγκλονίζει και να συγκινεί…

Ψάλλοντας το Απολυτίκιο της εορτής των Θεοφανείων στο Αρχονταρίκι της Μονής Βατοπαιδίου

Προσφώνηση του Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ

Αντιφώνηση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου

 

Πηγή: briefingnews.gr