Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Το Facebook υπόσχεται να απλοποιήσει φέτος το Messenger app

20 Ιανουαρίου 2018

Το Facebook υπόσχεται να απλοποιήσει φέτος το Messenger app

Επιθυμητή είναι από πολλούς εκατομμύρια χρήστες του Facebook μια νέα απλοποίηση του Messenger app και από ότι καταλαβαίνουμε και από τις νέες δηλώσεις του κυρίου David Marcus, (επικεφαλή του τμήματος Messaging Products του Facebook) αυτό είναι εφικτό και θα γίνει εντός των επόμενων μηνών.

Εκείνο που ανέφερε ο ίδιος ήταν πως εδώ και αρκετά χρόνια έχουν προσθέσει μια σειρά από νέες δυνατότητες στο messenger με απώτερη επιθυμία τους να δημιουργήσουν μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων πολύ διαφορετική από άλλες αντίστοιχες προτάσεις. Κάποιοι λάτρεψαν αυτά τα χαρακτηριστικά, ενώ άλλοι τα βρήκαν απλώς περιττά. Ο David Marcus ομολογεί πως στην προσπάθειά τους να συμπεριλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερα features, έπεσαν στο παράπτωμα να γίνει αρκετά βαρύ το app και έτσι πρέπει να πάρουν μερικά νέα μέτρα.

Με το Messenger Lite για την πλατφόρμα του Android σε χώρες όπου δεν υπάρχουν ευνοικά προγράμματα για τους συνδρομητές με αρκετά MB, η εφαρμογή ήταν απαλλαγμένα από πολλά τέτοια feature και η ταχύτητά της ήταν ικανοποιητική. Μετά την σημαντική επιτυχία της, η νέα αυτή έκδοση της εφαρμογής έγινε διαθέσιμη μέχρι και στις ΗΠΑ και όπως φαίνεται καταλαβαίνουν οι άνθρωποι του facebook γιατί άρεσε τόσο πολύ αυτή η lite έκδοση.

Η εταιρεία φαίνεται να είναι πιο σε καλό δρόμο τώρα και μάλλον θα επανεξετάσει το όλο ζήτημα και θα κρίνει το τι πρέπει να αφαιρέσει και το τι πρέπει να αφήσει ώστε να γίνει πιο ελαφρύ το Messenger app. Θα φτιάξει ένα καθαρά app για επικοινωνία χωρίς να το φορτώσει λειτουργίες που δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ κανένας.

 

Πηγή: techingreek.com