Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ ανακοινώνει ότι από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου 2018 ο Ερευνητής στο Collège de France δρ. Αλέξης Χρυσοστάλης θα ευρίσκεται στο Τμήμα για μια σειρά από σεμινάρια και διαλέξεις.
Ειδικότερα, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στην Αίθουσα β΄ μικρή του 3ου ορόφου του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής ο δρ. Χρυσοστάλης, στο πλαίσιο του Studium Historicorum του Εργαστηρίου Ιστορίας, Πολιτικής, Διπλωματίας και Γεωγραφίας της Εκκλησίας, θα μιλήσει με θέμα: «H μελέτη των “Αρχείων του Άθω” χθες και σήμερα».
Επίσης, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του 1ου ορόφου του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση του μεταπτυχιακού Colloquium Λειτουργικής και του Exegeticum, των Εργαστηρίων Λειτουργικών Μελετών και Βιβλικών Σπουδών αντιστοίχως. Το θέμα του σεμιναρίου έχει ως εξής: «“Ὃς ἐν μορφῇ θεοῦ ὑπάρχων … μορφὴν δούλου λαβών” (Φιλιππ. β΄ 6-7). Ο ομολογητής Νικηφόρος Κωνσταντινουπόλεως και ο όρος “μορφὴ” στο Κατὰ Εὐσεβίου σύγγραμά του». Οι δύο αυτές επιστημονικές συναντήσεις είναι ανοικτές στο ευρύτερο επιστημονικό κοινό.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο δρ. Χρυσοστάλης θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του και στους προπτυχιακούς φοιτητές. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Εργαστήριο Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] ή στο τηλέφωνο: 2310 99 66 85.