Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

O νέος Ηγούμενος της Ι. Μ. Αντίνιτσας απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας

3 Μαΐου 2018

O νέος Ηγούμενος της Ι. Μ. Αντίνιτσας απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, διορίσθηκε νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Αναστασίου, ο οποίος τυγχάνει απόφοιτος της γεραράς Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας. Ένας απόφοιτος μιας ιστορικής Εκκλησιαστικής Σχολής ανέλαβε Ηγούμενος μιας ιστορικής Ιεράς Μονής!

Ο π. Αμβρόσιος Αναστασίου αποτελεί ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των αποφοίτων του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας που ηγουμενεύουν σε Μονές της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και όχι μόνον αυτής. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι Ηγούμενοι των Μονών Αγάθωνος π. Γερμανός Γιαντσίδης, Προυσού Ευρυτανίας, π. Γεράσιμος Τσιρώνης, Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού Λαρίσης, π. Διονύσιος Παπαλέξης, Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ευβοίας, π. Ιάκωβος Μπαλωμένος, τυγχάνουν απόφοιτοι της Σχολής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο π. Αμβρόσιος Αναστασίου ήταν εδώ και δύο χρόνια υπεύθυνος του Μοναστηριού της Αντίνιτσας, ενώ έχει επίσης την ευθύνη του Γραφείου Νεότητος καθώς και του Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Για το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή που επιλέγονται απόφοιτοι της Σχολής μας προκειμένου να στελεχώσουν το ποιμαντικό και διοικητικό έργο της Εκκλησίας.

Η Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας Συγχαίρει θερμά τον π. Αμβρόσιο για την ανάληψη της ηγουμενίας και εύχεται από καρδιάς καλή δύναμη και κατά Θεόν επιτυχία στα απαιτητικά καθήκοντα της θέσεώς του! Με τη βεβαιότητα ότι θα μνημονεύει και θα εύχεται ες αεί υπέρ υπέρ της τροφού του Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, προκειμένου αυτή να συνεχίσει την προσφορά της στην Εκκλησία, στην πατρίδα μας, στον πιστό λαό του Θεού!