Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η πανήγυρη της Αναλήψεως στο Ιερό Μετόχι της Μονής Σίμωνος Πέτρας στον Βύρωνα

18 Μαΐου 2018

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η πανήγυρη της Αναλήψεως στο Ιερό Μετόχι της Μονής Σίμωνος Πέτρας στον Βύρωνα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, χοροστατούντος του σεβαστού Γέροντος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτη κ Εφραίμ, και με την ευκαιρία της εορτής της Ανάληψης του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, εψάλη το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαΐου στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στο Βύρωνα, Μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός. και έγινε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας της Αναλήψεως στον προαύλειο χώρο του Μετοχίου καθώς και η ευλόγηση της αρτοκλασίας.

Κατά την ομιλία του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην οσιακή μορφή του Γέροντος Ιερωνύμου που κατέστησε το μετόχι της Αναλήψεως μία όαση λατρείας για όλο το λεκανοπέδιο καθώς επίσης και στον ενεργό ρόλο που είχαν πάντα τα αγιορείτικα μετόχια στην πνευματική ζωή των πιστών. Αναφέρθηκε επίσης στο Γέροντα Αιμιλιανό αποκαλώντας τον ένα «ζωντανό Άγιο» της εποχής μας. Μετά έγινε ξενάγηση στους χώρους του Ιερού μετοχίου.

Το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία κατά το αγιορείτικο μοναχικό τυπικό και το απόγευμα μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, ο οποίος και αυτός είχε χρηματίσει για 14 χρόνια ως Οικονόμος του μετοχίου.

Ελάμπρυναν τους χορούς πλήθος ψαλτών χοραρχούντος του μεν δεξιού χορού ο καθηγητής κ Αθανάσιος Βουρλής, στον δε αριστερό ήταν ο κ. Γιώργος Ντόβολος.