Γλυκά & Εδέσματα

Χορταράκια γιαχνί παλιά αγιορείτικη

3 Δεκεμβρίου 2018

Συστατικά:

Σέλινo
Μαϊντανό
Λάπαθα
Σέσκουλα
Σπανάκι
Πράσα
Λίγα κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγα σκόρδα φρέσκα (προαιρετικά)
Λάδι
Ντομάτα, ή κονκασέ, ή τοματοπολτός
Κόκκινο πiπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Τα κόβουμε όλα σε χοντρά κομμάτια. Τα βράζουμε και τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε και την ντομάτα στην κατσαρόλα μαζί με λίγο λάδι. Ρίχνουμε και το κοκκινοπίπερο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν το ζουμί τους και να μείνουν με το λάδι. Μπορούμε να κάνουμε γιαχνί μόνο με σπανάκια ή μόνο με πράσα αφού τα μαράνουμε πρώτα. Μπορούμε να βράσουμε μόνο τα χόρτα και να κόψουμε το κρεμμύδι φρέσκο μέσα, σαν να ετοιμάζουμε σαλάτα . Μα ζι με πατάτες τηγανητές η φούρνου είναι ένα ωραιότατο γεύμα.

 

Πηγή: Αγιορειτικη Μαγειρική Κληρονομιά