Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Τα άνθη του Αιγαίου

14 Ιανουαρίου 2019

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00 στον ΙΑΝΟS (Σταδίου 24, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου CD του πρωτοπρεσβύτερου των Αγίων Αποστόλων Λονδίνου π. Ιωσήφ Παλιούρα που φέρει τον τίτλο: «Τα άνθη του Αιγαίου», σε μορφή παράστασης με την υπογραφή της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση και τις τιμητικές συμμετοχές των ερμηνευτών: Ηλία Κλωναρίδη και Σωτήρη Δογάνη. (είσοδος ελεύθερη)

Ο π. Ιωσήφ Παλιούρας περνά τη γέφυρα από το βόρειο Λονδίνο με «Τα άνθη του Αιγαίου» και έρχεται παρέα με καταξιωμένους καλλιτέχνες να παρουσιάσει τα 14 τραγούδια του νέου του CD «ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», την Τετάρτη 13η Φεβρουαρίου 2019 στις 6:00 μμ στο cafe Ianos (Σταδίου 24 Αθήνα ) ταξιδεύοντας μας στην παράδοση των αιώνων.

Με «τρεχαντήρι» τη λογοτεχνική πένα και λυρική αφήγηση της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση, συνοδεία της πιανίστας Κατερίνας Μεγάλου, την δική του ερμηνεία, και τις δωρικές φωνές του ανυπέρβλητου Ηλία Κλωναρίδη και του εξαίρετου Σωτήρη Δογάνη,
με τη συνοδεία σπουδαίων μουσικών:

Θεολόγου Μιχελλή στο Βιολί,

Στέφανου Δορμπαράκη στο Κανονάκι,

Γιώργου Βεντούρη στο Κοντραμπάσο,

Κωνσταντίνου Καλατζή στα κρουστά

και Δημήτρη Βαρελόπουλου στο Λαούτο,

σε συνδυασμό προβολής video art θα σεργιανήσει το φιλόμουσο κοινό από τον «Σάο στον Ψηλορείτη» με άνθη τραγούδια «σπαρμένα στη θάλασσα που ανάμεσα τους έχουν την Παναγιά».

Τον π. Ιωσήφ παρουσιάζει ο Νίκος Γκουράρος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, και του Διαδικτυακού Περιοδικού ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής.