Εισήγηση του κου Γεωργίου Μαντζαρίδη, Ομ. Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με θέμα: «Η ενανθρώπηση του Θεού και η θέωση του ανθρώπου», η οποία αναγνώσθηκε, απουσιάζοντος του κου Μαντζαρίδη, στην Θεολογική Ημερίδα με τίτλο: «Σάρκωση και κατ’ εικόνα», την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Θεολόγων «ΜΕΘΕΞΙΣ» το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου2019, Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες
Η ενανθρώπηση του Θεού και η θέωση του ανθρώπου (Γεώργιος Ι. Μαντζαρίδης, Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.)
12 Φεβρουαρίου 2019
Πρόσφατα άρθρα
- «Πνευματική ζωή και διαδίκτυο» (Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου)
- The Gift of Far-sight and Other Miraculous Events (Manolis Karakostas)
- Ο βίος του Αγίου Λουκά του Ιατρού (μέρος 13ο)
- Οι «Ιλισιώτες Ψάλτες» στο Ζ΄ Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας (Δρ Γρηγόρης Αναστασίου, Γραμματέας Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας Αρχιεπισκοπής Αθηνών)
- Πορεία προ την Ανάσταση-Εκδημία Σωτήρη Τσακίρη (Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Απόστολος Μαλαμούσης)
Επιλεγμένα Άρθρα
- Video – ΣΙΑΤΙΣΤΑ: 40ήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Παύλου
- Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Μητέρα Εκκλησία δεν επηρεάζεται από πολιτικές συγκυρίες και καταστάσεις»
- Μεγάλωσε στην Κύπρο, ζήτησε υπηκοότητα,…του είπαν όχι γιατί είναι νοητικά ανάπηρος
- Στιγμές από το Ορατόριο «Παναγία – Η Μητέρα του Φωτός»
- «Επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσιν»: Η βιωματική θεολογία στον ρου της Ορθοδόξου Παραδόσεως (Δημήτρης Ιωάννου, Φιλόλογος – Συγγραφέας)
- Αναβάλλεται η εκδήλωση για τον Γέροντα Μωυσή τον Αγιορείτη στην Κρήτη
- Σε επέμβαση υπεβλήθη ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ