Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «H Aγία Τράπεζα παρηγοριά του Ιερέα»

19 Φεβρουαρίου 2019

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «H Aγία Τράπεζα παρηγοριά του Ιερέα»

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών επί τη εορτή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας προεξάρχει της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη , τον Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον Διάκονο πατέρα Ισίδωρο Κάτσο.

Ο πατήρ Ισίδωρος στο χειροτονητήριο λόγο του εξέφρασε τις ευχαρίστιες τους προς τους κατά σάρκα γονείς του και τον κατά πνεύμα πατέρα του αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αντωνίου Τριανταφυλλίδη για την πολύτιμη υποστήριξη και συμπαράσταση τους στην έως τώρα πορεία του.

Ο Μακαριώτατος απευθύνοντας πατρικούς λόγους στον Ιεροδιάκονο Ισίδωρο τον προέτρεψε να αυξήσει τα τάλαντα που του έδωσε ο θεός και να τα εναποθέσει στην Αγία Τράπεζα για το κοινό καλό.

Ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων επισήμανε την παράκληση πολλών πιστών για καλούς ιερείς στις ενορίες τους σημειώνοντας ότι οι καλοί ιερείς προετοιμάζονται από την οικογένεια και το σχολείο.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας και συνεργασίας καλώντας τον νεοχειροτονηθέντα να καταθέσει το δικό του λιθαράκι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Κατακλείοντας το λόγο του απευθυνόμενος  στον πατέρα Ισίδωρο σημείωσε ότι οι ίδιοι που σήμερα θα τον συγχαρούν μπορεί οι ίδιοι αύριο να τον λιθοβολήσουν αλλά , αυτό  δεν θα πρέπει να τον απογοητεύει διότι θα βρίσκει παρηγοριά στην αγία τράπεζα.

Σε λίγο μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η ιερά λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της ιεράς εικόνας της αγίας Φιλοθέης .

Κατά τη διάρκεια της λιτανείας θα τελεσθεί δέηση ενώπιον της οικίας της αγίας  και εν συνεχεία στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr