Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Μουσικό εργαστήρι από τη Σερβική εκκλησία

19 Φεβρουαρίου 2019

Μουσικό εργαστήρι από τη Σερβική εκκλησία

Με την ευλογία του Επισκόπου Ιερεϊν η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Οχάιο φιλοξένησε ένα εργαστήρι εκκλησιαστικό μουσικό εργαστήρι.

Οι συμμετέχοντες προερχόταν από ολόκληρο το βορειοανατολικό Οχάιο, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών ενοριών και δικαιοδοσιών, για τη διάλεξη της Πέμπτης το βράδυ με θέμα «Εξερεύνηση της μουσικής μέσω της χριστιανικής λατρείας”.

Ομάδες νεαρών συγκεντρώθηκαν  για τα πρακτικά εργαστήρια για το λειτουργικό τραγούδι. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το μεσημεριανό γεύμα, δίνοντας χρόνο στους συμμετέχοντες να γνωριστούν μεταξύ τους. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή από τον Fr. Η Αλεξά Παϊβιτσέιτς, ο Μητροπολίτης Ιερεϊς, ξεκίνησε τις συναντήσεις του εργαστηρίου με εμπνευσμένα λόγια για το μοναδικό ρόλο που διαδραματίζει η υμνογραφία στη διάδοση της ορθόδοξης θεολογίας. 

Κατά τις απογευματινές συνεδρίες, ενήλικες συμμετέχοντες συνεργάστηκαν σε τραγούδια χορωδιών, συμπεριλαμβανομένης της αναπνοής και της τεχνικής εργασίας παίζοντας μουσικά παιχνίδια και μαθαίνοντας τρία μουσικά κομμάτια.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr