Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Τώρα: Συνάντηση Γαβρόγλου με επιτροπή διαλόγου στο Συνοδικό Μέγαρο

19 Φεβρουαρίου 2019

Τώρα: Συνάντηση Γαβρόγλου με επιτροπή διαλόγου στο Συνοδικό Μέγαρο

Αυτή την ώρα συναντάται η επιτροπή διαλόγου της εκκλησίας με τον υπουργό Παιδείας κ Κώστα Γαβρόγλου, στο Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη .

Η εκ νέου συνάντηση πραγματοποιείται στα πλαίσια της καλύτερης ακόμη ενημέρωσης, για το θέμα της συμφωνίας που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και για να απαντηθούν ακόμη ακόμη ερωτήματα που έχουν προκύψει από τις προηγούμενες συναντήσεις.

Η επιτροπή διαλόγου φαίνεται να μην αρκείται από τις ως τώρα συναντήσεις και πληροφορίες που έχει λάβει με αποτέλεσμα να δουλεύει σκληρά πάνω στο “νέο χάρτη” που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση.

Η επιτροπή έχει ένα πολύ δύσκολο ρόλο αναλάβει αφού πρώτον θα πρέπει η ίδια να πειστεί για όσα προτείνει το υπουργείο, δεύτερον να κάνει αντιπροτάσεις ή και να φέρει δικό της σχέδιο, τρίτον να φανεί αντάξια των περιστάσεων και να μην κάνει λάθη αλλά και να καταφέρει να μην θιγεί ουσιαστικά η Εκκλησία από αυτή τη Συμφωνία.

Από την άλλη πλευρά όμως όπως και να καταλήξουν αυτές οι συναντήσεις, ο δρόμος θα είναι μακρύς διότι το θέμα μετά θα πάει στην Ιεραρχία η οποία θα πρέπει να πειστεί για όσα θα έχει στα χέρια της για να αποφασίσει.

Την ερχόμενη Πέμπτη μάλιστα ο Ιερός Σύνδεσμος κληρικών έχει ήδη προαναγγείλει συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους των Μητροπόλεων για να συζητήσουν τις εξελίξεις και να σχεδιάσουν πιθανώς και τον τρόπο που θα αντιδράσουν αν χρειαστεί για το θέμα που τόσο τους αφορά

φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης

ρεπορτάζ Δημήτρης Στρουμπάκος

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr