Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Ο Μητρ. Σύρου για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρό Παύλο

20 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μητρ. Σύρου για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρό Παύλο

Ανακοίνωση σχετικά με την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου εξέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Αναγγελθείσης υπό της Ιεράς Συνόδου της εις Κύριον εκδημίας του πολυσεβάστου και αγαπητού αδελφού και συλλειτουργού, Μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου, γεννηθέντος εν Ερμουπόλει, εν αυτή τα εγκύκλια μαθήματα λαβόντος, πνευματικώς εις το ιερό Βήμα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου ανατραφέντος, παρά τους πόδας των αγίων και ευλαβών Αρχιμανδριτών Γρηγορίου Μαραγκού και Τιμοθέου Δράγαση, ως Ιεροκήρυκος της Ιεράς Συνόδου εις το Πανελλήνιον Ιερόν Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου και τις Ενορίες της Τήνου και ως Διευθυντού του εν Τήνω Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου διατελέσαντος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και εκ μέρους του ιερού Κλήρου και του αρχοντικού λαού της νήσου Σύρου, εκφράζει τα κατ’ άνθρωπον συλλυπητήριά του στους εν Σύρω και Πάτραις οικογενείς του εκλιπόντος Ιεράρχου, ευχόμενος και προσευχόμενος ο Κύριος να τον
κατατάξει μετά των απ’ αιώνος ευαρεστησάντων Αυτόν Αγίων και Δικαίων. Κατά την ημέρα της Εξοδίου Ακολουθίας του, Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, και ώρα 12η μεσημβρινή, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου θα αναπεμφθεί Επιμνημόσυνος Δέησις.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr