Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

«Σάββας Αγουρίδης: Επιστημονική μαρτυρία, εκκλησιαστική και κοινωνική διακονία»

18 Μαρτίου 2019

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την εκδημία του αοίδιμου Καθηγητή και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Σάββα Αγουρίδη η Κοσμητεία της Σχολής διοργάνωσε στην Αθήνα Διημερίδα, 13 και 14 Μαρτίου 2019, με θέμα: «Σάββας Αγουρίδης: Επιστημονική μαρτυρία, εκκλησιαστική και κοινωνική διακονία».

Ο Σάββας Αγουρίδης διετέλεσε μεταξύ άλλων Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής και Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιβλικών Σπουδών, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Μελετών της Καινής Διαθήκης, Αντιπρόεδρος των Ενωμένων Βιβλικών Εταιρειών στην Ευρώπη, μέλος της Βιβλικής Εταιρείας των Η.Π.Α., Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Θρησκευτικών Επιστημών, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «ΑΡΤΟΣ ΖΩΗΣ”. Ως βιβλικός επιστήμων ο αείμνηστος Καθηγητής κατόρθωσε να εναρμονίσει την Ορθόδοξη Ερμηνευτική παράδοση με σύγχρονες ερμηνευτικές μεθόδους, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον κοινωνικό χαρακτήρα του Ευαγγελίου.

Την προσωπικότητα και το πολυσχιδές έργο του Σάββα Αγουρίδη ανέδειξαν με τις εισηγήσεις τους ειδικοί επιστήμονες του Εσωτερικού και του Εξωτερικού, πιστοί μαθητές του δασκάλου και εξαίρετοι μελετητές του έργου του.

Η Διημερίδα ξεκίνησε στην Αίθουσα Τελετών του Ε.Κ.Π.Α. την Τετάρτη 13.03.19 και συνεχίστηκε την Πέμπτη 14.03.19 στην Αίθουσα Οπτικοακουστικής Διδασκαλίας στο Κτήριο της Θεολογικής Σχολής, ενώ προηγήθηκε Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Σχολής.

Φωτογραφίες: Παναγιώτα Καραχρήστου, Ε.ΤΕ.Π. (Τμήμα Θεολογίας) – Γαρυφαλλιά Παππά, Μ.Φ. Ερμηνευτικού Τομέα (Τμήμα Θεολογίας)

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr