Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Στην Ι. Μ. Παναγίας Δοβρά Βεροίας ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού

21 Απριλίου 2019

Στην Ι. Μ. Παναγίας Δοβρά Βεροίας ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού

Την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας  επισκέφτηκε το Σάββατο του Λαζάρου 20 Απριλίου το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

 

Τους Αρχιερείς υποδέχθηκε εγκάρδια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Παντελεήμων Κορφιωτάκης και η οικεία Μοναστική Αδελφότητα.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιώβ προσκύνησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής την ιστορική και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Δοβρά, τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού και το ιερό λείψανο που θησαυρίζεται εντός αυτού.

 

Κατά την προσκυνηματική αυτή επίσκεψη ο Σεβασμιώτατος κ. Ιώβ θυμήθηκε τη πρώτη επίσκεψή του στην Ημαθία, πριν από 10 περίπου χρόνια, ενημερώθηκε για την ιστορία και τη σύγχρονη διακονία της Ιεράς Μονής και έδωσε την ευλογία του στα μέλη της Αδελφότητας.

 

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων παρέσχε την πατροπαράδοτη μοναστηριακή φιλοξενία, ξενάγησε τους Αρχιερείς και τους συνοδούς τους, ενώ προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιώβ να συμμετάσχει σε κάποια από τις τοπικές πανηγύρεις, εφόσον το επιτρέψουν οι πολυεύθυνες υποχρεώσεις του.

 

Τέλος, οι φιλοξενούμενοι Αρχιερείς αντάλλαξαν τις ευχές τους ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα τόσο με τον οικείο Ιεράρχη κ. Παντελεήμονα όσο και με τους Πατέρες της Ιεράς Μονής.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr