Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων εγκαινιάζει το Μουσείο Ακρόπολης

27 Μαΐου 2019

Νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων εγκαινιάζει το Μουσείο Ακρόπολης

Έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων εγκαινιάζει αυτόν τον μήνα το Μουσείο Ακρόπολης, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε ένα δημιουργικό ταξίδι μάθησης.
Κάθε Κυριακή πρωί έως τις 16 Ιουνίου, τα παιδιά από 3 έως 5 ετών με τις οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να μεταφερθούν νοητά στα Παναθήναια για να ανακαλύψουν πώς γιόρταζαν οι αρχαίοι Αθηναίοι αυτό το μεγάλο «πανηγύρι», με οδηγούς τους τους αρχαιολόγους – φροντιστές του μουσείου. Η δράση καταλήγει στο εστιατόριο του μουσείου με δοκιμή γλυκισμάτων.
Related image
Την ίδια ώρα, τα παιδιά από 6 έως 9 ετών αναλαμβάνουν να αναζητήσουν το χαμένο, θαυμαστό χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς, που κάποτε δέσποζε στον Παρθενώνα αλλά απομακρύνθηκε από τους Ρωμαίους και τελικά τα ίχνη του εξαφανίστηκαν.
Βοηθοί τους σε αυτή την αποστολή θα είναι τα μυθικά όντα, που συνόδευαν την αρχαία θεά και ίσως να γνωρίζουν κάποιες πληροφορίες. Θυμίζουμε ότι στο μουσείο συνεχίζεται έως το τέλος του χρόνου η εκθεσιακή δράση για το χρώμα στα αρχαϊκά αγάλματα.
Related image
Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητη η παρουσία ενός γονέα ή συνοδού, ο οποίος θα έχει προμηθευτεί το εισιτήριο γενικής εισόδου του μουσείου.
Ώρα έναρξης 11 π.μ. Η εγγραφή γίνεται 30 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη κάθε προγράμματος στο γραφείο πληροφοριών, ενώ τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών τα 20 παιδιά ανά πρόγραμμα.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr