Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Παραδίδει το θρόνο ο Μητροπολίτης Κιτίου

18 Ιουνίου 2019

Παραδίδει το θρόνο ο Μητροπολίτης Κιτίου

Σε Ιερατικό Συνέδριο όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη (18/6), ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος ανακοίνωσε την παραίτηση του έπειτα από 46 χρόνια ως επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η ιστοσελίδα NewsBomb, που αποκάλυψε και το θέμα στις 7 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση κάνοντας λόγο ότι παραιτείται από τον Μητροπολιτικό Θρόνο όχι όμως από την Αρχιερατεία.

Αναφέροντας μάλιστα ότι: «Θα είμαι εδώ να προσφέρω ότι μπορώ τόσο στον διάδοχό μου και την Μητρόπολη, όσο και στο Ιεραποστολικό έργο».

Tα επόμενα βήματα:

Στην αυριανή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου θα ανακοινώσει και επίσημα την απόφαση του για παραίτηση.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η ιστοσελίδα Newsbomb, o Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος θα αναλάβει Τοποτηρητής μετά την παραίτηση του Κιτίου Χρυσόστομου και θα ασκεί προσωρινή διοίκηση στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου μέχρι την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη. Παράλληλα θα προκηρύξει εκλογές για τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου.

Όπως όλα δείχνουν, φαβορί για να καλύψει την θέση της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου είναι ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος, ενώ ενδιαφέρον αναμένεται να επιδείξουν ακόμα δύο τουλάχιστον Αρχιμανδρίτες.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr