Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Τώρα µεγαλώνουµε τον γιο µας που είναι οκτώ µηνών

25 Ιουνίου 2019

Τώρα µεγαλώνουµε τον γιο µας που είναι οκτώ µηνών

4-4-2008, Μόσχα

«Για πολύ καιρό δεν μπορούσα να βρω γυναίκα για να παντρευτώ. Το 2001 ο πνευματικός μου μου είπε· «Να προσεύχεσαι». Προσευχόμουν για να μου στείλει ο Κύριος μια καλή ορθόδοξη γυναίκα. Σε τρία χρόνια όταν συγκέντρωνα προσωπικό για την υπηρεσία μου ήρθε μια γυναίκα. Μιλήσαμε, έγραψα το τηλέφωνό της και τελικά σε εφτά μήνες παντρευτήκαμε.

Περνούσε ο χρόνος αλλά δεν είχαμε παιδιά. Περάσαμε κάθε είδους ιατρικές εξετάσεις. Εγώ και η σύζυγός μου είμαστε απολύτως εντάξει, αλλά παιδιά δεν είχαμε. Στα τέλη του 2006 ένας γνωστός μου επισκέφθηκε τη Μονή του Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος και μας έφερε μια κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας. Έγινε αυτό μια εβδομάδα πριν αρχίσει η νηστεία των Χριστουγέννων. Νηστέψαμε, φορέσαμε τη κορδέλα, μια εγώ και μια η σύζυγός μου, προσευχηθήκαμε και σε ένα μήνα μάθαμε ότι η σύζυγός μου είναι έγκυος.

Τώρα μεγαλώνουμε το γιό μας που είναι οκτώ μηνών. Γεννήθηκε την ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου Νοβγκορόντσκυ και του Αγίου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος. Τον ονομάσαμε Νικόλαο. Τώρα προσευχόμαστε για να μας δώσει και άλλα παιδιά ο Θεός.

Το πιο σπουδαίο που κατάλαβα είναι ότι η Θεοτόκος και ο Σωτήρας μας ποτέ δεν θα μας εγκαταλείψουν αν εμείς τους επικαλούμαστε. Η Παναγία με αυτά τα θαύματα με κατεύθυνε στο Άγιον Όρος στη Μονή Βατοπαιδίου για να προσευχηθώ σ’ αυτή τη Μονή».

Δούλος του Θεού
Αρκάδιος

 

Πηγή: Θαύματα της Αγίας Ζώνης, εκδ. Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2019, σσ. 222-223.

Δείτε εδώ πληροφορίες για την 6η, βελτιωμένη και επαυξημένη έκδοση.