Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Υπ. Παιδείας- Συνεχής ενημέρωση

17 Ιουλίου 2019

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Υπ. Παιδείας- Συνεχής ενημέρωση

Στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιείται αυτή την ώρα η συνάντηση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Την Υπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών και ιερείς της Ι. Α. Α, ενώ παρών είναι και ο Γεν. Γραμμ. Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής

Στόχος της νέας ηγεσίας του Υπουργείου είναι ο διάλογος όπως είχε τονίσει η κ. Κεραμέως κατά τη διάρκεια ανάληψης των καθηκόντων της.

Η Υπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις της τόνισε αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών ότι στόχος είναι αρχικά το Υπουργείο να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος και στη συνέχεια να εφαρμόσει ένα πιο ελκυστικό πρόγραμμα διδασκαλίας που να είναι κατανοητό στους μαθητές.

Αναφορικά με τη μισθοδοσία του κλήρου ανέφερε ότι θα παραμείνει το ισχύον καθεστώς και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, ανατρέποντας έτσι τα δεδομένα που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση έτσι ώστε οι κληρικοί να σταματήσουν να μισθοδοτούνται από το δημόσιο.

Όλα αυτά τα ζητήματα προφανώς και θα συζητηθούν και στη σημερινή συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών με την Υπουργό να κινείται στην ίδια γραμμή με τις χθεσινές τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού που αποτελούν δέσμευση της Κυβέρνησης έναντι της Εκκλησίας.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Καρπαθάκης

 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr