Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Ο Αρχιεπ. Αυστραλίας στο Ελληνικό Κέντρο Προνοίας

23 Ιουλίου 2019

Ο Αρχιεπ. Αυστραλίας στο Ελληνικό Κέντρο Προνοίας

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Ελληνικό Κέντρο Προνοίας πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, την Δευτέρα 22 Ιουλίου στo Περιφερειακό γραφείο του Oργανισμού στο “The Millenium Centre” στο Brighton Le Sands.

Τον Σεβσμιώτατο υποδέχθηκαν μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, ο διευθυντής του Οργανισμού, όλα τα στελέχη, το υπάλληλικό προσωπικό και εθελοντές του Κέντρου.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή αποτέλεσε το καλωσόρισμα του Σεβασμιωτάτου στην είσοδο του κτιρίου από αντιπροσωπεία μελών από τις Ομάδες Προσχολικής Ηλικίας , που συντονίζει το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας , με τους γονείς τους, τραγουδώντας ελληνικά παιδικά τραγούδια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου από τον αντιπρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής κ. Οδυσσέα Κούστα ώς εκπροσώπου της Διοικητικής επιτροπής του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας.

Ακολούθησε ομιλία του Διευθυντή της “Πρόνοιας” κυρίου Στυλιανού Μαγδαλόπουλου, το περιεχόμενο της οποίας αφορούσε το χρονικό της ίδρυσης, λειτουργίας, δράσεων και αποστολής του Οργανισμού.

“Το πιστεύω του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας” τόνισε ο διευθυντής του οργανισμού “..είναι να διακονεί με σπλάχνα Χριστού. Η προσπάθεια γίνεται ώστε κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει το προσωπικό να την διαχειριζεται με κίνητρο την αγάπη και τον σεβασμό προς το άτομο, αλλά συγχρόνως να την εξετάζει με τα δεδομένα της επιστήμης και κοινωνιολογίας” κατέληξε.

“Είσαστε ο προιστάμενος και πατέρας μας. Είναι πόθος και αρχή του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας να διακονούμε μέσα στα Ελληνορθόδοξα δεδομένα, πλαίσια και ιδανικά” ανέφερε καλωσορίζοντας το πνευματικό ηγέτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ο Σεβσμιώτατος κ.κ. Μακάριος, λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους τονίζοντας ότι “..το έργο της Πρόνοιας είναι μοναδικό όχι μόνο γιατί διακονούμε τον άνθρωπο αλλά διότι το πράττουμε αυτό μέσα στην εκκλησία και το ανθρώπινο πρόσωπο μέσα στους κόλπους της εκκλησίας παίρνει ιδιαίτερη αξία, καθώς αποτελεί για εμάς εικόνα Θεού.”

Αυτό που προσφέρουμε, συνέχισε , εμείς ως Οργανισμός στα παιδιά, στους γονείς, στους ηλικιωμένους δεν είναι μία συμπαράσταση ανθρωπιστική. Αυτό που θέλει η εκκλησία από εμάς είναι να προσφέρουμε Αγιότητα.

Για εμάς, την Ορθόδοξη εκκλησία, τα απαραίτητα κυβερνητικά προγράμματα συνοδεύονται και με ένα βασικό σκοπό που είναι εσχατολογικός, κάτι που σημαίnει ότι βοηθάμε τον άνθρωπο να ξεπεράσει τα προβλήματα του , έχοντας πίστη στο Χριστό

Για αυτό λοιπόν, δεν σας θεωρώ ένα οργανισμό Προνοίας..αλλά ένα εργαστήριο Αγιότητας” υπογράμμισε καταλήγοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr