Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

ΥΔΡΑ: Πλήθος κόσμου στην Κοίμηση της Θεοτόκου

14 Αυγούστου 2019

ΥΔΡΑ: Πλήθος κόσμου στην Κοίμηση της Θεοτόκου

Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ύδρα.

Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό του νησιού.

Ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο εκφράζοντας την χαρά του για την παρουσία του στο νησί και στο ιστορικό αυτό μοναστήρι με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Αναφέρθηκε επίσης στην εκκλησιαστική και εθνική ιστορία του νησιού αλλά και στους τοπικούς Αγίους, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στους  αρχιερείς και τους επιφανείς Υδραίους.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να την αποδεχθεί τονίζοντας ότι ήθελε να γιορτάσει μαζί με τον Μητροπολίτη Ύδρας και το ποίμνιο του την μεγάλη αυτή γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Ανέφερε επίσης ότι ήθελε να εκφράσει την αγάπη του στον Μητροπολίτη και στο λαό του διότι όπως τόνισε υπήρξε αδερφός και συμπαραστάτης σε όποια προβλήματα προέκυψαν τον συνεχάρη μάλιστα για την διαποίμανση του λαού. Στη συνέχεια εστίασε το λόγο του στα χαρίσματα του τονίζοντας πως «ο Μητροπολίτης Ύδρας προσφέρει τα τάλαντά του προς όφελος του λαού όπως ο κύριος έχει ζητήσει».

Μίλησε ακόμη για τον ιστορικό ναό και αναφέρθηκε στο γεγονός ο,τι ακριβώς δίπλα στεγάζεται και το δημαρχείο κάνοντας έτσι ειδική αναφορά στην συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr