Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο και η Λιτανεία στην Πάρο

18 Αυγούστου 2019

Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο και η Λιτανεία στην Πάρο

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε την Κυριακή 18-8-2019 στην Ιερά Μονή Χριστού – Αγίου Αρσενίου και συγκεκριμένα στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου (παραπλεύρως της Ιεράς Μονής) επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Πατρός ημών Αρσενίου του εν Πάρω, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, της Τιμίας Κάρας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού.

Στο τέλος της Λιτανείας, ο Σεβασμιώτατος οικείος Μητροπολίτης ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους Αγίους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην φετινή Πανήγυρη καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις του διημέρου. Τόσο στην Θεία Λειτουργία όσο και στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος καθώς και πλήθος πιστών και από τα τρία νησιά της Μητροπολιτικής Περιφερείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr