Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Νέο κέντρο απεξάρτησης από την Ρωσική Εκκλησία

19 Αυγούστου 2019

Εγκαινιάζεται αύριο 20 Αυγούστου το πρώτο δωρεάν ιδιωτικό κέντρο απεξάρτησης για τοξικομανείς στη Μόσχα, το οποίο ίδρυσε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας το κέντρο μπορεί να παρέχει βοήθεια ταυτόχρονα σε έως και 15 άτομα, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι στη συνέχεια (αν κριθεί αναγκαία) θα μεταφέρονται σε ένα από τα περιφερειακά κέντρα μόνιμης απεξάρτησης.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Φιλανθρωπίας, Επίσκοπος Παντελεήμων υπογράμμισε ότι «πολλοί πιστεύουν ότι η βοήθεια των εξαρτημένων ανθρώπων δεν αποτελεί προτεραιότητα και ότι πρέπει να επιλύσουν τα προβλήματά τους από μόνοι τους. Η Εκκλησία είναι έτοιμη να τους υποδεχτεί όλους, όσο αυτί οι άνθρωποι θέλουν να διορθώσουν τη ζωή τους και να νικήσουν την εξάρτηση.Οι πόρτες του νέου μας κέντρου θα είναι ανοικτές σε όλους , ανεξαρτήτως θρησκευτικού δόγματος, ηλικίας ή ιθαγένειας ».
Κάθε χρόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Ρωσία ανοίγει τουλάχιστον δέκα νέες δομές για την υποστήριξη της απεξάρτησης τοξικομανών.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr