Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

To «AP» για τον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

12 Σεπτεμβρίου 2019

To «AP» για τον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Εκτενές αφιέρωμα στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος καταστράφηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, φιλοξενεί το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press» . Υπενθυμίζεται ότι η ολοκλήρωση των εργασιών στον Ναό του Σημείου Μηδέν, έχει καταστεί υψίστης προτεραιότητας από τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

To πρακτορείο επισημαίνει ότι παρόλο που δεν έχει πλέον την όψη εργοταξίου, ο Άγιος Νικόλαος εξακολουθεί να παραμένει ημιτελής.

«Ίσως το πιο εμφανές δείγμα των ανολοκλήρωτων εργασιών στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου είναι η ημιτελής, τσιμεντένια πρόσοψη της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται απέναντι από τη νοτιοανατολική γωνία της περιοχής» γράφει και προσθέτει ότι η «κατασκευή της εκκλησίας, η οποία θα αντικαταστήσει το μικρό εκκλησάκι που καταστράφηκε στις επιθέσεις, έχει σταματήσει από τον Δεκέμβριο του 2017 λόγω οικονομικών προβλημάτων»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος , δήλωσε στο «Associated Press» ότι ελπίζει να συγκεντρώσει χρήματα έτσι ώστε να ξαναρχίσει η κατασκευή του Ναού.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr