Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Θλίψη του Πατριάρχου Μόσχας για τον χαμό 8 ατόμων

15 Σεπτεμβρίου 2019

Θλίψη του Πατριάρχου Μόσχας για τον χαμό 8 ατόμων

Το πρωΐ της 14ης Σεπτεμβρίου 2019, ένα φορτηγό και ένα λεωφορείο συγκρούστηκαν στην περιοχή Γιαροσλάβλ, περίπου 250 χλμ βορειοδυτικά της Μόσχας. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, σκοτώθηκαν 8 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των δύο οδηγών, ενώ 28 άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Συνολικά, υπήρχαν 35 επιβάτες στο λεωφορείο τη στιγμή του δυστυχήματος.

Ο Βλαντιμίρ Λεγόιντα, Επικεφαλής της Υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας και Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, δήλωσε ότι ο Πατριάρχης Μόσχας κ. κ. Κύριλλος θλίβεται για τα θύματα αυτής της τραγωδίας, προσεύχεται για την ανάπαυση των ψυχών των θανόντων και την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

«Η Μητρόπολη του Γιαροσλάβλ παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους πληγέντες. Κληρικοί πηγαίνουν σε όλα τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες. Προσευχές για την ανάρρωση των θυμάτων και μνημόσυνα για την ανάπαυση των θανόντων θα τελεστούν σε όλες τις εκκλησίες «, πρόσθεσε ο Επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος.

Συλλυπητήρια για την τραγωδία εξέφρασε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γιαροσλάβλ και Ροστώφ κ. Παντελεήμων.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr