Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Μητρ. Γουϊνέας κ. Γεώργιος «Οι Χριστιανοί ήταν ανέκαθεν υπό διωγμό». Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του στο πρακτορείο Ορθοδοξία

17 Σεπτεμβρίου 2019

Μητρ. Γουϊνέας κ. Γεώργιος «Οι Χριστιανοί ήταν ανέκαθεν υπό διωγμό». Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του στο πρακτορείο Ορθοδοξία

Με αφορμή τα θυρανοίξια στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο, ο Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος μίλησε στο πρακτορείο Ορθοδοξία και στη Μαρία Γιαχνάκη για τη σημαντική στιγμή των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «Έχει συρρικνωθεί ο Ελληνισμός στην Αίγυπτο κι αγωνιζόμαστε να συντηρήσουμε ό,τι μας ανήκει», ενώ αναφέρθηκε στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή λέγοντας ότι «Η Ιεραποστολή στην Αφρική καρποφορεί».

Συνεχίζοντας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφερόμενος στο Ισλάμ λέγοντας: «Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά για να ανακόψουμε τον κίνδυνο του Ισλάμ», ενώ αναφέρθηκε στους Αφρικανούς εξηγώντας ότι «Οι Αφρικανοί βρίσκουν αυτό που αναζητούν στην Ορθοδοξία».

Όσον αφορά στο φλέγον θέμα των διωγμών των Χριστιανών (που έχει αναδείξει το Πρακτορείο «Ορθοδοξία») τόνισε ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τον κόσμο και πρόσθεσε ότι «Οι Χριστιανοί ήταν ανέκαθεν υπό διωγμό», ενώ συμπλήρωσε με έμφαση ότι «Η Αφρική έχει γεμίσει τζαμιά και η Ευρώπη κοιμάται…».

Συγκινητική ήταν και η στιγμή που αναφέρθηκε στην πτώση του μοιραίου Σινούκ: «Η πτώση του Σινούκ σημάδευσε τη ζωή μου» όπως είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας «Ελπίζω κάποιος, κάποια μέρα να ζητήσει συγνώμη για το δυστύχημα», ενώ κατέληξε αναφερόμενος στον Πατέρα της Αφρικής όπως αποκαλούν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας λέγοντας με έμφαση, «Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είναι πραγματικός πατέρας που μας σκεπάζει και μας προστατεύει”. Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

 

 

Συνέντευξη στη Μαρία Γιαχνάκη

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr